Project Description

Elektrische deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto maar altijd problemen met parkeren? Dan is hier het perfecte alternatief!

Nu ook in Boek in Waterland!!

Op diverse locaties in de gemeentes Waterland en Edam-Volendam staan elektrische deelauto’s. Na aanmelding bij Stichting Duurzaam Waterland en reservering bij MyWheels kunnen die gebruikt worden door alle inwoners van Waterland en Edam-Volendam.

De auto’s zijn Renault Zoë’s en Nissan Leaf’s. Deze zijn geschikt voor 5 personen en hebben een automaat, cruise control, aircontioning, bluetooth carkit, navigatie- en multimediasysteem. Ze zijn eenvoudig met een app te openen en te sluiten. Via een ingebouwd beheers- en volgsysteem worden de ritten tot op de minuut bijgehouden voor wat betreft snelheid en locatie en de afgelegde kilometers automatisch berekend.

Met een realistische actieradius van 180-220 km voor de Zoe en 120-150 km voor een Leaf hoef je je daarbij geen zorgen te maken dat onderweg de accu plotseling leeg is. En wil je toch verder: laden kan op vrijwel alle openbare laadpalen en (Fastned) snelladers in Nederland. De Leaf is sneller in snelladen bij Fastned en de Zoe is geschikter als je op je bestemming bij een laadpaal laadt. Of leen de mobiele laadkabel voor een gewoon stopcontact.

Huren kost € 15 per dag. Het is ook mogelijk om de auto per uur te huren voor een gedeelte van de dagprijs. Naast het huurtarief betaal je nog € 2,50 servicekosten aan MyWheels. Optioneel kun je er nog voor kiezen het eigen risico te verlagen. Iedere gereden kilometer kost € 0,07 tot € 0,08. Het laden is vooralsnog gratis, maar wordt gedurende 2019 aangepast naar de werkelijke kosten.

Rij je regelmatig dan zijn er ook daarvoor aantrekkelijke opties. Kijk voor een uitgebreid overzicht en rekenvoorbeelden op de pagina TARIEVEN.

Voordat je kunt rijden dien je een tweetal stappen te doorlopen. Kijk hoe dat precies werkt op de pagina AANMELDEN.