Project Description

Fruitbomen voor een gezonde voetbalkantine

In 2015 en 2016 zijn er langs het terras van SDOB 35 appelboompjes en 6 perenbomen geplant. Daarnaast zijn er ook nog bramenstruiken geplaatst en bij de ingang 18 appelbomen. Hierbij komen in het voorjaar 2017 nog 3 grote perenbomen.

Het idee is ontstaan vanuit Fruit4sports.

De inwoners van Broek in Waterland hebben deze bomen geadopteerd en op deze manier konden de bomen daadwerkelijk geplant worden.

Zie https://www.youtube.com/watch?v=LxdWINL6KHc met een uitleg over het project en een filmpje van het plantfeest eind 2015.

Professionele ondersteuning vanuit Wageningen Universiteit geschiedt door Marc Ravesloot. Daarnaast helpen de vrijwilligers van SDOB bij het onderhoud en watergeven. Vanuit de Wensboom actie van de Rabobank is een financiƫle bijdrage gekomen om het project uit te voeren.

In 2016 waren de boompjes nog erg klein en hebben we slechts 1 appeltaart kunnen bakken van de oogst. We hopen en vermoeden dat de oogst van 2017 ons veel appels voor de voetbalkantine brengt. Tot die tijd wordt de kantine van fruit voorzien door de SDOB sponsor groothandel Dick Schaap.

De werkgroep die dit initiatief trekt en zorgt voor het beheer van de bomen bestaat uit Fiona van Heemstra, Wendeline de Bouter , Loes van der Putten en Hesper Schutte.

Voor meer informatie, neem dan contact op met Hesper Schutte.