Project Description

Schooltuintjes Havenrakkers

Op één van de Broek Lab bijeenkomsten ontstond het idee voor een schooltuin voor de kinderen van de basisschool de Havenrakkers. Al vrij snel bleek dat het zou lukken.

Een van de meesters wilde het wel als eerst uitproberen en de schooldirecteur stond erachter. Biologisch melkveehouder Nils Spaans bleek bereid om een stuk van zijn weiland vlak bij de school af te staan. Zorgboerderij Ons Verlangen leverde vruchtbare aarde en de Stichting Vrienden van de Havenrakkers droeg bij aan de aankoop van zaad en harkjes en een hek om te moestuin.

De schooltuin heeft nu twee jaar gedraaid en wordt begeleid door ouders met kennis van moestuinen. Kinderen zijn ook erg enthousiast. Sommigen vroegen zelfs aan de begeleiders of ze ook vaker mochten komen. Vorig jaar is de pompoen uit de schooltuin gebruikt om tijdens Sint Maarten voor alle kinderen lekkere soep te maken.

Volgend jaar gaan we zeker weer een groep kinderen laten ervaren waar groenten vandaan komen en hoe leuk het is met de natuur te werken. Daarvoor is betrokkenheid van ouders weer heel waardevol.

Ard.hordijk@gmail.com