Project Description

Zonnepanelen op het boerendak

De eerste zonnestroom-installatie van Zon op Waterland, project Noorderzon, is een feit!  Op het dak van een ligboxenstal in de Noordmeer polder bij Broek in Waterland liggen 272 zonnepanelen die stroom leveren vanaf eind december 2016.

We hebben er niet veel aan hoeven doen om het project onder de aandacht te brengen. Inwoners van Broek en omgeving zaten hier al lang op te wachten. Het viel direct in goede aarde en de vraag oversteeg al snel het aanbod. Daardoor hebben we in zeer korte tijd de coöperatie “Zon op Waterland” kunnen oprichten om dit project te realiseren. Van doorslaggevend belang was de volle medewerking van Mark de Gier, de eigenaar van de schuur, die ons alle ruimte gaf bij de realisatie van dit project. We zijn hem en zijn gezin daar bijzonder dankbaar voor!

Noorderzon was het eerste project van Zon op Waterland. Maar er gaan er meer volgen, de voorbereidingen voor een tweede installatie van dezelfde omvang op hetzelfde dak waren half december 2016 al gestart. Na ruim een maand was ook dit project – simpelweg Noorderzon-IIgenoemd – volgeboekt. Helaas bleek dit niet op hetzelfde dak te kunnen, Liander wilde niet meewerken aan een tweede terugleveraansluiting op hetzelfde perceel. Gelukkig bleek Nico de Gier, aan de overzijde van de weg, bereid zijn dak ter beschikking te stellen, zodat Noorderzon-II nu op dit dak wordt gerealiseerd.

 

We zijn inmiddels gestart met de werving voor een derde project op het dak van de fam. Klein in Zuiderwoude; we hebben dit project de naam Zuiderzongegeven.

Zolang er belangstelling is en we aanvragen krijgen zullen wij nieuwe daken vinden waarop we nieuwe zonnestroomprojecten kunnen realiseren!

Op deze pagina is de meest actuele informatie te vinden:

http://www.zonopwaterland.nl